Shorttrack

Wedstrijd Kalender Te Koop Links

 
  

 

Snelschaatsen-Shorttrack

Al sinds 1970, Je houdt het niet voor mogelijk, een heel stuk van een mensenleven.

Toen in 1969 de bouw van het IJsstadion in het Boudewijnpark zijn voltooiing naderde, was er alvast iemand die in stilte met grootse plannen rondliep...

Willy Caboor uit Maldegem, maar ook Lisette Brillant uit Bellem, die toen beiden lid waren van het Brusselse Poseidon, hadden slechts een doel: Schaatsen dicht bij de deur en samen een club stichten. Het Boudewijnpark bood hen die gelegenheid! Willy had toen reeds de titel van Kampioen van BelgiŽ op zak, stond als kandidaat op de lijst van de Olympische Elite en had ook 6 Belgische records op zijn naam staan.

Reeds van bij de opening kreeg iedereen die zich op de lange ijzers waagde, deskundig advies. Willy trainde de clubleden van klein tot groot, van jong tot ouder, en met de steun van zijn echtgenote bouwde hij de Boudewijn Schaats Club uit tot ťťn van de sterkstroom van BelgiŽ. Hoe meer Kampioenen er kwamen, hoe intenser hij doorging, want zijn doel bereiken was en is, zijn clubleden beter maken dan hijzelf ooit geweest was, en wij mogen wel zeggen dat hij dat bereikt heeft !

De intense trainings-fakkel werd ondertussen overgenomen door clublid Vanhooren Franky, Wim De Deyne beide OlympiŽrs

en Rino Vanhooren The next generation.

Maar Willy staat nog regelmatig tussen zijn schaatsers en de nieuwelingen krijgen nog steeds de nodige aandacht en helpende hand aangeboden.

 

 

Onze club steunen ?

Mail

BSCschaatsfun@gmail.com

 

Start | Wedstrijd Kalender | Te Koop | Links

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 04 mei 2020    Boudewijn Schaats Club VZW   --   0408-705-441  --  Oostendsesteenweg 99  --  8000 Brugge  --  050/31.68.99  --  © Copyright BSC